dr PRODANOVIĆ

Lumecca IPL laser

Lumecca je IPL laser poslednje generacije kompanije Inmode namenjen tretmanu hiperpigmentacije kože (fleke od sunca, pege, hiperpigmentacija drugog porekla), kao i uklanjanju sitnih vaskularnih lezija na koži lica i tela. Predstavlja najefikasniji IPL uređaj na tržištu, sa sjajnim rezultatima vidljivim već posle samo jednog tretmana.

Kako aparat funkcioniše?

Aparat funkcioniše na principu intenzivnog pulsirajućeg svetla, koje u procesu foto-termolize selektivno deluje na crvene i braon pigmente na koži.

Kome je tretman namenjen?

Tretman je namenjen pacijentima sa sledećim promenama na koži:

  • Fleke od sunca;
  • Pege;
  • „Staračke“ pege;
  • Vaskularne lezije (kapilari);
  • Rozacea.

Kako izgleda tretman?

Pre samog tretmana lekar će Vam savetovati da se ne izlažete suncu 2-4 nedelje. Sama intervencija je brza i bezbolna, ali možete osetiti toplotu i blago peckanje.

Oporavak i nega nakon tretmana

Neposredno nakon tretmana koža može biti crvena i osetljiva. Tokom narednih 24-48h možete primetiti tamnu prebojenost tretiranih promena (fleka), koja se vremenom pretvara u krastice koje otpadaju u narednih nekoliko nedelja, ostavljajući kožu ujednačenom i blistavom.
Kod tretmana vaskularnih lezija, možete primetiti promenu u boji (kapilari pobele ili izblede, a zatim nestanu). Od suštinske je važnosti zaštititi tretiranu regiju od sunca bar 4 nedelje nakon tretmana.

Kada se vide rezultati?

Prvi rezultati vidljivi su već nekoliko dana nakon tretmana, dok je pun efekat vidljiv nakon 2 nedelje, u proseku. U zavisnosti od stanja promena koje se tretiraju, potrebno je u proseku od jednog do tri tretmana da bi se postigao optimalan rezultat.

Najčešće postavljena pitanja

Idealno vreme je jesen ili zima, kada kože nije preplanula i nećete se izlagati suncu nakon tretmana.

Može se tretirati celo lice i telo, s tim da su to najčešće regije koje se najviše izlažu suncu: lice (čelo, nos, obrazi, brada), ramena, dekolte i šake.

Već nakon prvog tretmana ćete videti razliku, ali u nekim slučajevima je potrebno uraditi dva do tri tretmana za pun efekat.

Da, ali to ne znači da se ne mogu ponovo pojaviti. Mi tretiramo posledicu ali ne i uzrok (npr. ako nastavite sa prekomernim sunčanjem, pege se mogu ponovo pojaviti na drugim mestima).

MENI

Ova stranica koristi kolačiće Ove stranice koriste kolačiće (eng. “cookies”) radi boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.